skład / składniki
metoda gotowania
smaż kaczkę na dużym ogniu, aż pojawi się złota skorupa, po pojawieniu się złotej skorupy przykryj kaczkę pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez około dwadzieścia godzin na małym ogniu. Po tym czasie usuwamy nadmiar tłuszczu, jeśli kaczka była tłusta. Dodaj drobno posiekaną 1 cebulę do mięsa, Posol mięso cebulą do smaku i dodaj kiszoną kapustę, która została wcześniej wyciśnięta z nadmiaru soku (solanki) i pozostałą drobno posiekaną cebulę. Dodaj wodę, aby woda była widoczna na dnie garnka, gotuj na średnim ogniu, aż kapusta będzie gotowa.
ghee do formowania kulek ziemniaczanych.
konieczne jest ugotowanie (ugotowanie) ziemniaków pokrojonych na małe kawałki. Sól do smaku, odcedź całą wodę, dodaj mąkę i zmiksuj na gładką masę. Z gorących pokruszonych ziemniaków uformuj kulki łyżką, wcześniej zanurz łyżkę w stopionym maśle. Danie okazuje się obfite i bardzo smaczne. Podawaj na gorąco razem z kapustą i kaczką.
zamiast kaczki możesz użyć innego mięsa: wieprzowiny, kurczaka, gęsi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g