Nagisaer-placki z ciasta ziemniaczanego

pyszne, niezwykłe danie, nie pozostawi nikogo obojętnym! .
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 60 % 15 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

do przygotowania bazy Nagisaer potrzebujemy-3 kg ziemniaków. Ziemniaki należy obrać i podzielić na pół. Ugotuj połowę do miękkości i zrób z niej tłuczone ziemniaki, ostudź. Drugą połowę ziemniaków należy zetrzeć na drobnej tarce. Podczas pocierania ziemniaki wydzielają sok. Powstałą startą masę należy wycisnąć z nadmiaru soku przez gazę. Zbierz powstały sok w jednym pojemniku i po kilku minutach powoli spuść, skrobia pozostanie na dnie pojemnika-dodaj tę skrobię do startych, wyciśniętych ziemniaków. Wymieszaj 2 rodzaje ziemniaków-gotowane i starte.

do przygotowania nadzienia z mięsa mielonego. Weź 2 rodzaje mielonego mięsa po 200 gramów, wołowinę i wieprzowinę, wymieszaj i dodaj do niego cebulę startą na drobnej tarce, sól i pieprz do smaku. Jeszcze raz dobrze wymieszaj-nadzienie mięsne jest gotowe.

aby przygotować nadzienie z twarogu-weź 300 gramów twarogu, dodaj do niego jedno jajko. Posolić do smaku i zmielić na bardziej jednorodną masę. Nadzienie twarogowe jest gotowe.
aby przygotować Nagisaer-weź masę ziemniaczaną i ugotuj bułki, dociśnij je, aż powstanie okrąg. Włóż nadzienie do koła ziemniaczanego, uformuj wzdłuż konturu i ponownie dociśnij dłonią wzdłuż szwu, aby uzyskać "ciasto". Gotuj Nagisaer na gorącej patelni na oleju słonecznikowym na złoty kolor. Ważne! Konieczne jest gotowanie Nagisaera na małym ogniu, aż nadzienie będzie gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy