skład / składniki
metoda gotowania
1. Obieramy ziemniaki, kroimy w średniej wielkości kostkę, układamy na blasze do pieczenia, posypujemy olejem roślinnym, doprawiamy solą i pieprzem, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez pół godziny do pięknego złotego koloru, od czasu do czasu mieszamy.
2. Umyj pieprz i kolendrę, wysusz. Pokrój paprykę w paski, drobno posiekaj kolendrę. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę na pół pierścienia, przepuść czosnek przez prasę. Umyj strąki fasoli, odetnij końce po obu stronach.
3. Smażyć warzywa na patelni z grubym dnem z dodatkiem oleju roślinnego przez 7-8 minut. Sieję morską natrzeć solą i pieprzem, smażyć na pozostałym oleju z obu stron do miękkości.
ryby serwujemy na porcjowanych talerzach, uzupełniamy pieczonymi ziemniakami i smażonymi warzywami, dekorujemy do smaku, na przykład plasterkami cytryny i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Sig - 144 kcal/100g