Sałatka meksykańska z kurczakiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, natrzeć suchymi przyprawami, smażyć na gorącej oliwie z oliwek przez 5-6 minut z obu stron.
2. Umyj liście sałaty, osusz, włóż do miski. Awokado obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do miski na zioła.
3. Tutaj kładziemy czarną fasolę, kukurydzę w puszkach, filety pokrojone na kawałki.
4. Zalej składniki salsą, sól do smaku. Lekko posyp sokiem z limonki.
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Fasola suszona Biała surowa - 340 kcal/100g
- Fasola suszona Biała gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona surowa - 343 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63 kcal/100g
- Suszona fasola mung nie gotowana - 340 kcal/100g
- Fasola mung kiełkowana na surowo - 350 kcal/100g
- Fasola czarna - 58 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Salsa - 36 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g