kotlety rybne z mintaja z marchewką i cebulą
skład / składniki
19
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w półpierścienie, zetrzyj marchewki na grubej tarce. wszystko to smażyć na oleju roślinnym. Na koniec możesz dodać odrobinę gałki muszkatołowej(niekoniecznie). Następnie musisz zmielić smażenie za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.
Krok 2:
Mięso mielone mam gotowe do zakupu. Rozmroziłem, wycisnąłem wodę. Dodałem 3 jajka (spójrz na mięso mielone, dodaj najpierw 2, jeśli kotlety się rozpadną, to jeszcze jedno).Dodaj zmieloną pieczeń, sól i pieprz do smaku. Wcześniej namoczyłem kromkę białego chleba w wodzie. Wycisnąłem go, zmieliłem i dodałem do mięsa mielonego. Dobrze zagnieść mięso mielone
Krok 3:
Formujemy kotlety i zwijamy w bułkę tartą lub możesz w mące. Smażyć na oleju roślinnym z 2 stron na złoty kolor. Mam 19 kotletów.
Krok 4:
Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g