kotlety rybne z mintaja z marchewką i cebulą

proste i smaczne kotlety z mielonego mintaja.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 14 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 27 % 6 g
99 kcal
IG: 17 / 17 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę w półpierścienie, zetrzyj marchewki na grubej tarce. wszystko to smażyć na oleju roślinnym. Na koniec możesz dodać odrobinę gałki muszkatołowej(niekoniecznie). Następnie musisz zmielić smażenie za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso mielone mam gotowe do zakupu. Rozmroziłem, wycisnąłem wodę. Dodałem 3 jajka (spójrz na mięso mielone, dodaj najpierw 2, jeśli kotlety się rozpadną, to jeszcze jedno).Dodaj zmieloną pieczeń, sól i pieprz do smaku. Wcześniej namoczyłem kromkę białego chleba w wodzie. Wycisnąłem go, zmieliłem i dodałem do mięsa mielonego. Dobrze zagnieść mięso mielone

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Formujemy kotlety i zwijamy w bułkę tartą lub możesz w mące. Smażyć na oleju roślinnym z 2 stron na złoty kolor. Mam 19 kotletów.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy