skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto: wymieszaj drożdże i cukier granulowany, dodaj 250 ml. ciepłej wody, dokładnie wymieszaj, przykryj i pozostaw na 10 minut. Po 10 minutach na powierzchni powinna powstać piana.
Krok 2:
W misce przesiać 300 gr. mąki, dodać 1 łyżeczkę soli, wymieszać. Zrób zagłębienie w mące i wlej gotowe ciasto, mieszaj, aż będzie gładkie, dodaj 2 łyżki.łyżki oleju roślinnego, mieszaj ciasto, aż będzie gładkie. Umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Krok 3:
Posiekaj średniej wielkości cebulę.
Krok 4:
Do mielonego mięsa dodaj posiekaną cebulę, 1 łyżeczkę soli i mieszankę ziół, dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Po 1 godzinie ciasto powinno być gotowe, wzrośnie I wzrośnie 2x. Powierzchnię, na której ugotujesz Biel, posmaruj olejem roślinnym, połóż na nim ciasto i pokrój na małe porcje.
Krok 6:
Ugniataj każdy kawałek ciasta rękami i umieść mięso mielone na środku, delikatnie ściśnij w kółko, pozostawiając małą dziurkę z jednej strony w środku.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej i połóż belyashi dziurką w dół, smaż przez 3-4 minuty, odwróć i smaż przez kolejne 3-4 minuty z każdej strony na małym ogniu.
Krok 8:
Ułóż gotowe białe na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu, posyp zieloną cebulą i ziołami i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal / 100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g