Curry rybne. Biała ryba w kokosowym sosie curry

Curry rybne. Biała ryba pod kokosowym sosem curry.
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 19 % 4 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. W blenderze wrzucamy papryczkę chili bez ziaren (jeśli chcesz posmakować, ziarna należy zostawić), czosnek, olej roślinny, sól, przyprawę curry i skórkę z limonki. Blendujemy i otrzymujemy pastę curry.
2. Smażyć cebulę na oleju słonecznikowym.
3. Dodaj pastę curry.
4. Po minucie dodaj pokrojone pomidory.
5. Wlej mleko kokosowe, zmniejsz ogień.
6. Gotuj sos, aż lekko zgęstnieje. Dodaj rybę. Doprowadzamy ją do gotowości.

gotowe curry jest tradycyjnie podawane z gotowanym ryżem.
Curry rybne jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Skórka - 97   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy