ryba Curry
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. W blenderze wrzucamy papryczkę chili bez ziaren (jeśli chcesz posmakować, ziarna należy zostawić), czosnek, olej roślinny, sól, przyprawę curry i skórkę z limonki. Blendujemy i otrzymujemy pastę curry.
2. Smażyć cebulę na oleju słonecznikowym.
3. Dodaj pastę curry.
4. Po minucie dodaj pokrojone pomidory.
5. Wlej mleko kokosowe, zmniejsz ogień.
6. Gotuj sos, aż lekko zgęstnieje. Dodaj rybę. Doprowadzamy ją do gotowości.
gotowe curry jest tradycyjnie podawane z gotowanym ryżem.
Curry rybne jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Skórka - 97 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g