skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj pietruszkę i koperek i pozwól wodzie spłynąć. Następnie drobno posiekaj warzywa.
Krok 2:
Obierz świeży korzeń imbiru. Możesz po prostu ostrożnie odciąć go nożem. Obierz czosnek. Zetrzyj imbir z czosnkiem na drobnej tarce lub przełóż oba składniki przez prasę do czosnku.
Krok 3:
W osobnej misce połącz koncentrat pomidorowy, starty czosnek, imbir i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Wymieszać.
Krok 4:
Umyj i osusz rybę ręcznikiem papierowym. Jeśli w filecie są kości, usuń je. Skrop rybę sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku. Nałóż gęstą warstwę mieszanki koncentratu pomidorowego na wierzch.
Krok 5:
Na wierzch koncentratu pomidorowego rozprowadź równomiernie obfitą warstwą przygotowanych świeżych ziół. W momencie gotowania filety z dorsza powinny być całkowicie rozmrożone. Potrzebujemy całej elastyczności mięsa. Konieczne jest przekręcenie ryby w ciasną rolkę i zabezpieczenie końcówki dwiema lub trzema wykałaczkami.
Krok 6:
Rozgrzej patelnię na wysokim ogniu. Dodaj olej słonecznikowy do smażenia. Podgrzej go do temperatury roboczej. Gdy olej będzie gotowy, włóż rybę na patelnię. Smażyć na wysokim ogniu, aż będzie złoty kolor. Odwróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut, aż będzie całkowicie ugotowany.
w tym daniu pietruszkę można zastąpić innymi ziołami o niezbyt jasnym smaku. Na przykład lubczyk lub seler nie zadziała. Zabiją wszystko.
ale zdecydowanie radzę użyć kopru. Ponieważ moim zdaniem doskonale współpracuje z koncentratem pomidorowym.
często w opakowaniach z mrożonymi rybami znajdują się kawałki bliżej ogona. Są dość cienkie i mają niewiele kości. Tutaj są idealne do wirowania w takich rolkach.
szaszłyki do rolek, jeśli to możliwe, używaj bambusa.
i lepiej obrócić rybę szpatułką, a nie szczypcami do gotowania, aby nie uszkodzić struktury bułki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g