skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw marynujemy mięso. Tak więc wołowinę dobrze myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, a następnie układamy na desce do krojenia i kroimy na cienkie kawałki. Przenosimy mięso na dno głębokiej miski, a następnie zalewamy sosem sojowym. Wlej również 20 ml oleju roślinnego, wlej ostrą mieloną paprykę. Wymieszaj zawartość miski rękami, aby sos, olej i pieprz były równomiernie rozłożone na mięsie. Pozostaw do marynowania przez pół godziny.
2. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki:
- wszystko, czego potrzebuję, po czym suszymy ręcznikami papierowymi;
- pokrój: zieloną cebulę i jusai na małe kawałki (1-2 cm), obierz czosnek i pokrój wzdłuż w cienkie kostki, drobno posiekaj paprykę chili, posiekaj cebulę, pokrój pomidory w małe kostki, pokrój kapustę i paprykę w te same kwadraty;
- jeśli makaron musi być ugotowany, gotujemy go na tym etapie,ponieważ nie można go rozpraszać podczas smażenia. Jeśli makaron wystarczy zalać wrzącą wodą, zróbmy to później. Makaron przed gotowaniem należy rozbić na kawałki (nie można tego zrobić,ale wolę to).
3. Stawiamy kocioł na dużym ogniu (możesz również użyć patelni wok), wlej pozostały olej roślinny i dobrze go podgrzej. Rozłóż wołowinę, smaż na złoty kolor, nie przestając mieszać.
4. Włóż cebulę do kotła, smaż przez 3 minuty, po czym dodaj pomidory i włóż koncentrat pomidorowy. Gotuj przez kolejne 3 minuty, aktywnie i stale zakłócając zawartość kotła.
5. Teraz włóż kapustę pekińską do kotła, gotuj przez 2 minuty, mieszając. Następnie wlej zmielony czarny pieprz, zmieloną kolendrę, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 3 minuty. Następnie dodaj paprykę, gotuj przez 2 minuty. Nie zapomnij aktywnie mieszać.
6. Na tym etapie rozprowadzamy posiekaną zieloną cebulę, jusai, czosnek i papryczkę chili, a także sól do smaku.
7. Wlej makaron wrzącą wodą, przytrzymaj przez minutę lub ile jest wskazane w instrukcjach producenta. Włóż makaron do kotła, wymieszaj, trzymaj na ogniu przez kolejną minutę i wyłącz ogrzewanie.
8. Podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal / 100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Chili - 40 kcal / 100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Jusai - 43 kcal/100g