placki bombowe z pomidorami i serem

bardzo smaczne okrągłe ciasta ze zdrowym nadzieniem. Możesz wymyślić dowolne nadzienie, ale Oryginalna wersja jest właśnie taka – plasterek pomidora i warstwa sera lub solonego twarogu z ziołami i czosnkiem, możesz dodać ser. Cała ta & quot; pyszność & quot; pakuje się w zwykłe ciasto gotowane na Wodzie, które nie jest trudne do zrobienia. Ugotuj raz i chcesz więcej!
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 54 % 26 g
węglowodany 33 % 16 g
322 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta na placki Bombochki. Wlej 1 szklankę wrzącej wody do filiżanki, wymieszaj w niej sól, cukier, olej roślinny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie stopniowo dodawaj mąkę i zagniataj ciasto. Mąka może potrzebować mniej lub więcej, więc nie musisz od razu dodawać wszystkiego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj ciasto celofanem lub ręcznikiem i odstaw na 30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowanie nadzienia. Zetrzyj ser lub twarożek widelcem, jeśli używasz twarogu, musisz go posolić. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę czosnkową, a następnie drobno posiekane warzywa. Dobrze wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić czosnek i sól. Dodaj starty ser (jeśli go nie ma, możesz się bez niego obejść).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidory w pierścienie o grubości 5 mm. Wybierz pomidory o takiej wielkości, aby swobodnie przechodziły do szklanki, za pomocą której wycinasz ciasta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podziel ciasto na 2 części, odkurz stół mąką i rozwałkuj ciasto o grubości 2-3 mm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż nadzienie z sera lub twarogu na wszystkich kubkach pomidorów.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź drugą część ciasta i przykryj nadzienie. Jednocześnie nie rozciągamy ciasta, potrzebujemy, aby leżało swobodnie między nadzieniem, możesz docisnąć ciasto palcami w miejscach między nadzieniem. Jeśli górna część jest mocno naciągnięta, krawędzie rozpadną się podczas cięcia i trudno będzie je uformować. Ponieważ pomidory dadzą sok, a krawędzie będą wilgotne.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bierzemy zwykłą fasetowaną szklankę i wycinamy placki. Samo ciasto dobrze przylega, więc krawędzie są ciasno zamknięte podczas cięcia. Resztę ciasta zbieramy w bryłę, ugniatamy i ponownie zwijamy w warstwę-kładziemy nadzienie na pół, przykrywamy drugą połową. Powtarzamy do końca. Układamy półfabrykaty na posypanej mąką powierzchni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozgrzej olej roślinny na patelni i zmniejsz ogień do średniego. Rozłóż placki bombowe i smaż z obu stron. Najlepiej przykryć patelnię pokrywką, ponieważ jeśli sok wypłynie z nadzienia, aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowe ciasta układamy na serwetkach lub ręczniku, aby wchłonęły nadmiar oleju.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Bomby paszteciki są gotowe! Pozwól im lekko ostygnąć, ponieważ ciasto może być ciepłe na wierzchu, a pomidory w środku gorące i można je poparzyć. Wezwij wszystkich do stołu, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy