skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić bułkę rybną w piekarniku z serem i warzywami? Przygotuj niezbędne produkty. Najpierw lepiej przygotować nadzienie. Proporcje warzyw można zmieniać zgodnie z własnymi preferencjami. Każdy ser będzie odpowiedni: stopiony, twardy lub mozzarella.
Krok 2:

Umyj wstępnie obrane marchewki, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:

Cebulę obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę.
Krok 4:

Umyj paprykę, usuń nasiona i łodygę. Forma krojenia papryki jest podobna do innych warzyw-małych kostek.
Krok 5:

Na patelni rozgrzej olej roślinny, smaż pokrojoną marchewkę przez 7-10 minut.
Krok 6:

Dodaj cebulę na patelnię, gotuj warzywa przez kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby wlej kilka łyżek wody.
Krok 7:

Połóż posiekaną paprykę na warzywach, wymieszaj. Dusić przez 2 minuty.
Krok 8:

Warzywa lekko posolić. Dodaj przyprawy i przyprawy, wymieszaj. Mam bazylię i paprykę. Usuń warzywa z ognia, ostudź. Aby nadzienie ostygło szybciej, przenieś warzywa na talerz.
Krok 9:

Możesz wziąć dowolną rybę: białą lub czerwoną. Mam wcześniej przygotowany filet z łososia. Ryby należy rozmrozić w temperaturze pokojowej lub w lodówce, dokładnie umyć, osuszyć. Odetnij głowę i ogon, usuń skórę i wszystkie kości. Lub weź gotowy filet. W takim przypadku po rozmrożeniu należy go lekko wycisnąć z nadmiaru wilgoci.
Krok 10:

Pokrój filet rybny na średnie kawałki, włóż do blendera. Dodaj wstępnie obraną i losowo posiekaną cebulę. Zmiel rybę z cebulą, aż będzie mielona.
Krok 11:

Włóż mięso mielone z cebulą do odpowiedniego pojemnika, ubij jajko, sól. Dobrze wymieszaj. Możesz użyć dowolnych przypraw do smaku.
Krok 12:

Na folii spożywczej rozłóż mięso mielone w postaci prostokątnej warstwy o grubości 1-1, 5 cm.
Krok 13:

Umyj pietruszkę, osusz, drobno posiekaj. Odpowiedni jest również koperek.
Krok 14:

Posyp zielenią warstwę ryb.
Krok 15:

Ułóż nadzienie warzywne równomiernie na wierzchu, lekko nie sięgając do krawędzi formacji.
Krok 16:

Pokrój Oliwki w pierścienie, rozłóż na warzywach.
Krok 17:

Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 18:

Posyp nadzienie startym serem.
Krok 19:

Użyj folii spożywczej, aby zwinąć ciasną rolkę.
Krok 20:

Upiekłam rolkę na folii natłuszczonej olejem roślinnym. Przenosząc bułkę na blachę do pieczenia, delikatnie uwolnij ją z folii spożywczej. Posmaruj rolkę cienką warstwą oleju roślinnego na wierzchu.
Krok 21:

Piecz bułkę rybną w rozgrzanym piekarniku 180C przez 30 minut, aż będzie miękka. Skoncentruj się na cechach działania piekarnika i na tej podstawie dostosuj czas pieczenia.
Krok 22:

Pokrój gotową bułkę na porcje i podawaj. Smacznego!
pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamienią się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie zmieszają się z resztą składników, pokrojone w paski, kostki lub kostki zachowają swój kształt.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g



