Rolada rybna w piekarniku z serem i warzywami

urozmaicaj menu rybne pyszną, piękną i soczystą bułką! Bułka rybna w piekarniku z serem i warzywami jest łatwa do przygotowania. Pieczony z soczystym nadzieniem z warzyw i sera, smaczny i zdrowy, uzupełni każdy stół. Eksperymentuj z przyprawami, różnymi warzywami i uzyskaj nowy smak Delikatnego Dania rybnego.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu
4 miejsce w konkursie najlepsze z nowych przepisów-wszyscy są zaangażowani!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 14 % 3 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułkę rybną w piekarniku z serem i warzywami? Przygotuj niezbędne produkty. Najpierw lepiej przygotować nadzienie. Proporcje warzyw można zmieniać zgodnie z własnymi preferencjami. Każdy ser będzie odpowiedni: stopiony, twardy lub mozzarella.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wstępnie obrane marchewki, pokrój w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj paprykę, usuń nasiona i łodygę. Forma krojenia papryki jest podobna do innych warzyw-małych kostek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny, smaż pokrojoną marchewkę przez 7-10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cebulę na patelnię, gotuj warzywa przez kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby wlej kilka łyżek wody.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż posiekaną paprykę na warzywach, wymieszaj. Dusić przez 2 minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Warzywa lekko posolić. Dodaj przyprawy i przyprawy, wymieszaj. Mam bazylię i paprykę. Usuń warzywa z ognia, ostudź. Aby nadzienie ostygło szybciej, przenieś warzywa na talerz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Możesz wziąć dowolną rybę: białą lub czerwoną. Mam wcześniej przygotowany filet z łososia. Ryby należy rozmrozić w temperaturze pokojowej lub w lodówce, dokładnie umyć, osuszyć. Odetnij głowę i ogon, usuń skórę i wszystkie kości. Lub weź gotowy filet. W takim przypadku po rozmrożeniu należy go lekko wycisnąć z nadmiaru wilgoci.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój filet rybny na średnie kawałki, włóż do blendera. Dodaj wstępnie obraną i losowo posiekaną cebulę. Zmiel rybę z cebulą, aż będzie mielona.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż mięso mielone z cebulą do odpowiedniego pojemnika, ubij jajko, sól. Dobrze wymieszaj. Możesz użyć dowolnych przypraw do smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na folii spożywczej rozłóż mięso mielone w postaci prostokątnej warstwy o grubości 1-1, 5 cm.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Umyj pietruszkę, osusz, drobno posiekaj. Odpowiedni jest również koperek.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posyp zielenią warstwę ryb.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ułóż nadzienie warzywne równomiernie na wierzchu, lekko nie sięgając do krawędzi formacji.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój Oliwki w pierścienie, rozłóż na warzywach.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posyp nadzienie startym serem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Użyj folii spożywczej, aby zwinąć ciasną rolkę.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Upiekłam rolkę na folii natłuszczonej olejem roślinnym. Przenosząc bułkę na blachę do pieczenia, delikatnie uwolnij ją z folii spożywczej. Posmaruj rolkę cienką warstwą oleju roślinnego na wierzchu.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Piecz bułkę rybną w rozgrzanym piekarniku 180C przez 30 minut, aż będzie miękka. Skoncentruj się na cechach działania piekarnika i na tej podstawie dostosuj czas pieczenia.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Pokrój gotową bułkę na porcje i podawaj. Smacznego!

pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamienią się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie zmieszają się z resztą składników, pokrojone w paski, kostki lub kostki zachowają swój kształt.

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy