bulgur z mięsem w powolnej kuchence

proste i smaczne danie na każdy dzień, szybkie i proste! Bulgur z mięsem w powolnej kuchence to szybkie, smaczne, satysfakcjonujące danie na każdy dzień dla całej rodziny. Możesz dowolnie zmieniać składniki: gotować z różnymi mięsami, zmieniać przyprawy i warzywa.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 30 % 7 g
139 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bulgur z mięsem w powolnej kuchence? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do gotowania można użyć dowolnego rodzaju mięsa. Będę gotować z mięsa wieprzowego. Wybierz mięso bez kości. Jest to możliwe z niewielką ilością tłuszczu. Pokrój mięso na małe kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włącz Multicooker w trybie "smażenia". Wlej trochę oleju roślinnego do miski i włóż posiekane mięso do gorącej miski. Smaż mięso przez kilka minut, aby zaczęło się rumienić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie przygotuj warzywa. Obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Pokrój cebulę w półpierścienie. Pokrój marchewki w kostkę, kostki lub koła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce dodaj pokrojone warzywa do mięsa. Mieszaj i smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty. Z warzyw pojawi się charakterystyczny zapach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wlej 1 szklankę gorącej wody do miski. Włącz tryb "pieczenia" przez 20 minut. Zamknij pokrywkę i pozostaw mięso do duszenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie mięso stanie się znacznie bardziej miękkie. Wlej przygotowaną szklankę bulguru do miski i wlej 2 szklanki gorącej wody. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Dodaj obrane ząbki czosnku. Przełącz powolną kuchenkę na tryb "kasza" na 25 minut i gotuj naczynie pod zamkniętą pokrywką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po określonym czasie Multicooker wyda sygnał dźwiękowy informujący, że danie jest gotowe. Bulgur stanie się miękki i kruchy. Rozłóż bulgur z mięsem na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

ważne! Artykuł pomoże gotować z bulguru smacznie, łatwo i różnorodnie " bulgur: Poznaj się bliżej i śmiało gotuj!"  

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bulgur - 342   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy