skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bulgur z mięsem w powolnej kuchence? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do gotowania można użyć dowolnego rodzaju mięsa. Będę gotować z mięsa wieprzowego. Wybierz mięso bez kości. Jest to możliwe z niewielką ilością tłuszczu. Pokrój mięso na małe kawałki.
Krok 2:
Włącz Multicooker w trybie "smażenia". Wlej trochę oleju roślinnego do miski i włóż posiekane mięso do gorącej miski. Smaż mięso przez kilka minut, aby zaczęło się rumienić.
Krok 3:
W tym czasie przygotuj warzywa. Obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Pokrój cebulę w półpierścienie. Pokrój marchewki w kostkę, kostki lub koła.
Krok 4:
W misce dodaj pokrojone warzywa do mięsa. Mieszaj i smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty. Z warzyw pojawi się charakterystyczny zapach.
Krok 5:
Następnie wlej 1 szklankę gorącej wody do miski. Włącz tryb "pieczenia" przez 20 minut. Zamknij pokrywkę i pozostaw mięso do duszenia.
Krok 6:
W tym czasie mięso stanie się znacznie bardziej miękkie. Wlej przygotowaną szklankę bulguru do miski i wlej 2 szklanki gorącej wody. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Dodaj obrane ząbki czosnku. Przełącz powolną kuchenkę na tryb "kasza" na 25 minut i gotuj naczynie pod zamkniętą pokrywką.
Krok 7:
Po określonym czasie Multicooker wyda sygnał dźwiękowy informujący, że danie jest gotowe. Bulgur stanie się miękki i kruchy. Rozłóż bulgur z mięsem na talerzach i podawaj na gorąco. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ważne! Artykuł pomoże gotować z bulguru smacznie, łatwo i różnorodnie " bulgur: Poznaj się bliżej i śmiało gotuj!"
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g