skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Najpierw musisz marynować mięso. Aby to zrobić, zwiń mięso w skrobię kukurydzianą i dodaj pozostałe składniki, dobrze wymieszaj, przykryj i marynuj w lodówce przez 30 minut. do 1 godziny.
Krok 3:
Po marynowaniu mięsa usmaż je na gorącej patelni i pozostaw do duszenia na 30 minut. Wrzuć cały makaron bez łamania do wrzącej wody, wyłącz ogrzewanie i odstaw na około 10 minut, a następnie spuść całą wodę i opłucz makaron w zimnej wodzie.
Krok 4:
Przejdź do warzyw. Pokrój grzyby,
Krok 5:
Marchew,
Krok 6:
Pieprz,
Krok 7:
Cebula.
Krok 8:
1 łyżeczkę oleju sezamowego wymieszaj z taką samą ilością oleju roślinnego i podgrzej na patelni. Dodaj czosnek i czerwoną paprykę do oleju. Po 30 sekundach. ułożyć pieczarki, paprykę, marchewkę i cebulę. Wszystkie warzywa powinny być smażone i duszone, ale nie do całkowitego ugotowania.
Krok 9:
Teraz możesz dodać szpinak
Krok 10:
I gotuj na wolnym ogniu, aż szpinak się ugotuje.
Krok 11:
Po zmniejszeniu ciepła dodaj gotowe mięso i makaron, wszystko dobrze wymieszaj. Dodaj cukier, olej sezamowy i sos sojowy i kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż będzie ugotowane.
Krok 12:
Smacznego!
makaron to popularne danie w Japonii. Jest spożywany na gorąco, na zimno, gotowany, smażony i pieczony. Japoński makaron jest wytwarzany z mąki gryczanej, pszennej i ryżowej. Japoński makaron jest długi, w tej formie jest spożywany. Sami Japończycy uważają, że im dłuższy makaron, tym dłuższe będzie twoje życie. Japończycy mają cały rytuał jedzenia makaronu. Jest spożywany pałeczkami, ale nie jest na nich nawijany. Należy go przeżuć, aby końce zwisały w postaci zabawnych wąsów. Jednocześnie możesz wydawać głośne dźwięki na znak, że makaron jest bardzo smaczny. A na koniec należy go wciągnąć, aby końcówka uderzyła w policzek! Ale to wszystko dla Japończyków, a dla nas jest wspaniały przepis na japoński makaron z mięsem i warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal / 100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal / 100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal / 100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g