makaron japoński

nakarmienie całej rodziny tym daniem jest bardzo łatwe! Okazuje się, że takie potwierdzające życie danie ma tak wiele jasnych kolorów i bogatych smaków-aromatów! Świetny zamiennik Nudnego makaronu.
asaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 53 % 9 g
78 kcal
IG: 50 / 40 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw musisz marynować mięso. Aby to zrobić, zwiń mięso w skrobię kukurydzianą i dodaj pozostałe składniki, dobrze wymieszaj, przykryj i marynuj w lodówce przez 30 minut. do 1 godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po marynowaniu mięsa usmaż je na gorącej patelni i pozostaw do duszenia na 30 minut. Wrzuć cały makaron bez łamania do wrzącej wody, wyłącz ogrzewanie i odstaw na około 10 minut, a następnie spuść całą wodę i opłucz makaron w zimnej wodzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przejdź do warzyw. Pokrój grzyby,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchew,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pieprz,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Cebula.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    1 łyżeczkę oleju sezamowego wymieszaj z taką samą ilością oleju roślinnego i podgrzej na patelni. Dodaj czosnek i czerwoną paprykę do oleju. Po 30 sekundach. ułożyć pieczarki, paprykę, marchewkę i cebulę. Wszystkie warzywa powinny być smażone i duszone, ale nie do całkowitego ugotowania.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz możesz dodać szpinak

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I gotuj na wolnym ogniu, aż szpinak się ugotuje.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po zmniejszeniu ciepła dodaj gotowe mięso i makaron, wszystko dobrze wymieszaj. Dodaj cukier, olej sezamowy i sos sojowy i kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż będzie ugotowane.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

makaron to popularne danie w Japonii. Jest spożywany na gorąco, na zimno, gotowany, smażony i pieczony. Japoński makaron jest wytwarzany z mąki gryczanej, pszennej i ryżowej. Japoński makaron jest długi, w tej formie jest spożywany. Sami Japończycy uważają, że im dłuższy makaron, tym dłuższe będzie twoje życie. Japończycy mają cały rytuał jedzenia makaronu. Jest spożywany pałeczkami, ale nie jest na nich nawijany. Należy go przeżuć, aby końce zwisały w postaci zabawnych wąsów. Jednocześnie możesz wydawać głośne dźwięki na znak, że makaron jest bardzo smaczny. A na koniec należy go wciągnąć, aby końcówka uderzyła w policzek! Ale to wszystko dla Japończyków, a dla nas jest wspaniały przepis na japoński makaron z mięsem i warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal / 100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal / 100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal / 100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy