kapusta z grzybami

serwując kapustę z grzybami miodowymi, ty i twoja rodzina będziecie zadowoleni! Proste i smaczne danie.
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 60 % 6 g
48 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
posiekaj kapustę, marchewkę i cebulę. Lekko podsmaż cebulę i marchewkę na oleju roślinnym w kotle lub gęsim garnku. Dodaj posiekaną kapustę wraz z grzybami. Przed duszeniem delikatnie je wymieszaj, Posol i dodaj ulubione przyprawy.
grzyby i kapustę posyp posiekanymi ziołami, wymieszaj. Wlej trochę wody ( do gotowania na parze kapusty) - maksymalnie pół szklanki. Zamknij pokrywkę i zagotuj.& nbsp;a tutaj pyszna niskokaloryczna duszona kapusta z grzybami jest gotowa! Cieszmy się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy