skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź kawałek wieprzowiny. Miałem antrykot, na dole była kość z jednej strony nie duża, służyła jako ogranicznik, aby mięso nie było cięte do końca.. Wytnij go o grubości 1 cm.
obierz kiwi i zetrzyj na grubej tarce, pokrój pigwę i pomidora w cienkie plasterki lub kółka, ser w plasterki.
sól, pieprz mięso, posmaruj kiwi, ułóż między kawałkami pomidor, pigwa, i ser.
posmaruj wierzch resztkami kiwi. Włożyć do formy i do nagrzanego piekarnika piec przez 30 minut. (Bardzo dobrze jest przykryć wieprzowinę ziemniakami w kółko. Wydziela się dużo soku który impregnuje wszystkie ziemniaki. Zrobiłam to później dodatkowo)
kosztem kiwi mięso gotuje się bardzo szybko. Wszystko jest nasycone smakiem pigwy, nadaje mięsu tak niepowtarzalny smak i oczywiście pomidor i ser dodają swój bukiet smakowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g