Akordeon mięsny w piekarniku

kolorowe, obfite i oryginalne danie mięsne na świąteczny stół! Radzę gotować, nie pożałujesz. Danie ozdobi każdy świąteczny stół. Bardzo smaczny, elegancki, świąteczny Akordeon mięsny.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 14 g
tłuszcze 56 % 19 g
węglowodany 3 % 1 g
231 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

weź kawałek wieprzowiny. Miałem antrykot, na dole była kość z jednej strony nie duża, służyła jako ogranicznik, aby mięso nie było cięte do końca.. Wytnij go o grubości 1 cm.

obierz kiwi i zetrzyj na grubej tarce, pokrój pigwę i pomidora w cienkie plasterki lub kółka, ser w plasterki.

sól, pieprz mięso, posmaruj kiwi, ułóż między kawałkami pomidor, pigwa, i ser.

posmaruj wierzch resztkami kiwi. Włożyć do formy i do nagrzanego piekarnika piec przez 30 minut. (Bardzo dobrze jest przykryć wieprzowinę ziemniakami w kółko. Wydziela się dużo soku który impregnuje wszystkie ziemniaki. Zrobiłam to później dodatkowo)

kosztem kiwi mięso gotuje się bardzo szybko. Wszystko jest nasycone smakiem pigwy, nadaje mięsu tak niepowtarzalny smak i oczywiście pomidor i ser dodają swój bukiet smakowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy