wołowina z grzybami w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
moja wołowina, pokrojona w kostkę. Obierz cebulę, pokrój razem z grzybami na małe kawałki.
włóż wołowinę, cebulę i grzyby do miski multicookera, wlej olej roślinny, włącz tryb "smażenie" i smaż przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
następnie wlej wodę, dodaj liść laurowy, tymianek, czosnek w proszku, suszony koperek, sól i czarny pieprz, zmień tryb na "duszenie", ustaw czas gotowania na 60 minut.
na sygnał zakończenia programu danie można podać na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Grzyby - 20 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g