jagnięcina duszona w powolnej kuchence

niezwykłe, satysfakcjonujące i pysznie pyszne! Przygotuj! Duszona jagnięcina w powolnej kuchence to ciekawe i niezwykle smaczne danie. Lepiej jest wziąć dla niego młode mięso, aby wynik był jeszcze bardziej imponujący. Gotowanie jagnięciny w ten sposób jest bardzo proste dzięki zastosowaniu multicookera. Mięso i wszystkie inne składniki są miękkie, delikatne i soczyste.
Amaliya-mamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 22 % 5 g
135 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 35 min

1. Umyj, osusz i posiekaj grubo jagnięcinę.

2. Umyj pigwę i korzeń selera, obierz je, usuń rdzeń z pigwy. Pokrój pigwę i korzeń selera na talerze.

3. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie.

4. Włącz Multicooker, tryb "smażenie" (lub "Multipowar"), wlej oliwę z oliwek do miski, podgrzej.

5. Włóż cebulę do miski, mieszając, smaż przez 3-4 minuty.

6. Dodaj mięso do cebuli, smaż przez 12-15 minut, nie zapominając o zamieszaniu.

7. Włóż seler i pigwę do miski, wymieszaj, kontynuuj gotowanie razem przez 3-4 minuty.

8. Wlej wino, wymieszaj.

9. Dopraw solą, pieprzem, mieszanką ziół prowansalskich, ponownie wymieszaj.

10. Zamknij pokrywkę, włącz tryb "duszenie", w którym gotujemy danie przez 40 minut.

11. Gotowe danie układamy na talerzach, dekorujemy bazylią i podajemy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy