skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj, osusz i posiekaj grubo jagnięcinę.
2. Umyj pigwę i korzeń selera, obierz je, usuń rdzeń z pigwy. Pokrój pigwę i korzeń selera na talerze.
3. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie.
4. Włącz Multicooker, tryb "smażenie" (lub "Multipowar"), wlej oliwę z oliwek do miski, podgrzej.
5. Włóż cebulę do miski, mieszając, smaż przez 3-4 minuty.
6. Dodaj mięso do cebuli, smaż przez 12-15 minut, nie zapominając o zamieszaniu.
7. Włóż seler i pigwę do miski, wymieszaj, kontynuuj gotowanie razem przez 3-4 minuty.
8. Wlej wino, wymieszaj.
9. Dopraw solą, pieprzem, mieszanką ziół prowansalskich, ponownie wymieszaj.
10. Zamknij pokrywkę, włącz tryb "duszenie", w którym gotujemy danie przez 40 minut.
11. Gotowe danie układamy na talerzach, dekorujemy bazylią i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g