Salomony-kotlety cielęce na patelni
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cielęcinę w cienkie paski. Dobrze je odeprzeć.
rozwałkuj kotlety w skrobi, a następnie w mieszance sosu sojowego i oleju roślinnego.
usmaż Salomony na patelni z dobrze rozgrzanym olejem.
rozwałkuj kotlety w skrobi, a następnie w mieszance sosu sojowego i oleju roślinnego.
usmaż Salomony na patelni z dobrze rozgrzanym olejem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g