skład / składniki
metoda gotowania
Komory przygotowane według tego przepisu są miękkie i aromatyczne, z dużą ilością sosu. Jako dodatek odpowiednie są tłuczone ziemniaki, makaron, kasza gryczana lub ryż. Możesz uzupełnić danie ulubionymi przyprawami i przyprawami do smaku.
1. Rozprowadź żołądki kurczaka w misce, zalej zimną wodą, pozostaw na godzinę. Po upływie określonego czasu spuszczamy wodę, za pomocą noża usuwamy resztki żółtej skóry i tłuszczu, oczyszczamy plamy. Przygotowane żołądki myjemy, a następnie kroimy. Małe można pozostawić w całości, a te, które są większe, pokroić na dwie lub trzy części.
2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, nie cienko. Obierz marchewki, umyj, pokrój w paski. Obierz czosnek, pokrój goździk na kilka części.
3. Wlej olej roślinny do miski multicookera, wybierz program "SMAŻENIE", pozwól olejowi się rozgrzać, a następnie rozłóż marchewkę, cebulę i czosnek. Smaż warzywa przez 8 minut, mieszając. Następnie dodaj Komory kurczaka. Smażyć przez kolejne 7-8 minut.
4. Po określonym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu, liść laurowy, sól do smaku, dodaj wodę (wystarczy około 100 ml). Zmieniamy tryb na "duszenie", ustawiamy czas gotowania na 2 godziny i 30 minut. W określonym czasie kilka razy zaglądamy do miski, jeśli to konieczne - dodajemy wodę.
włóż gotowe danie do miski, udekoruj ziołami i podawaj na gorąco.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g