duszona kapusta kiszona po niemiecku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
jeśli kapusta jest posiekana na większą skalę, przed duszeniem należy ją posiekać nożem. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie. Na głębokiej, grubościennej patelni rozpuść masło. Smaż cebulę na oleju na złoty kolor, ale aby się nie przypaliła. Dodaj kapustę i pół szklanki wody do cebuli, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5-2 godziny na małym ogniu. Okresowo mieszaj i dodawaj wodę (wrzącą wodę z czajnika), jeśli wyparuje. Po godzinie dodaj kminek (nie więcej niż ćwierć łyżeczki), nie musisz solić kapusty. Spróbuj twardości-jeśli kapusta jest miękka, delikatna, jest gotowa. Jeśli chrupie-dusić przez kolejne 15-20 minut. W razie potrzeby możesz nadal pieprzyć. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

