duszona kapusta kiszona po niemiecku

duszona kiszona kapusta niemiecka zachwyci cię niezwykle. Miłośnicy kapusty docenią.
SerofimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 38 % 5 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min
jeśli kapusta jest posiekana na większą skalę, przed duszeniem należy ją posiekać nożem. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie. Na głębokiej, grubościennej patelni rozpuść masło. Smaż cebulę na oleju na złoty kolor, ale aby się nie przypaliła. Dodaj kapustę i pół szklanki wody do cebuli, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5-2 godziny na małym ogniu. Okresowo mieszaj i dodawaj wodę (wrzącą wodę z czajnika), jeśli wyparuje. Po godzinie dodaj kminek (nie więcej niż ćwierć łyżeczki), nie musisz solić kapusty. Spróbuj twardości-jeśli kapusta jest miękka, delikatna, jest gotowa. Jeśli chrupie-dusić przez kolejne 15-20 minut. W razie potrzeby możesz nadal pieprzyć. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy