mięso po bojarsku

soczysta wieprzowina z pieczarkami pod skórką serową. Zamówiłem takie mięso kilka razy w kawiarni, a teraz pojawiła się okazja, aby ugotować je w domu. Okazało się nie mniej smaczne. Miałem 2 grube kotlety z kością, więc tylko 2 porcje. Jeśli twoje mięso nie jest na kości, lepiej pokroić je wzdłuż na 2 kawałki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 58 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
224 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mięso po bojarsku?

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wieprzowinę, osusz i lekko ubij z obu stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz, posyp przyprawą do wieprzowiny, posmaruj musztardą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pozostaw do marynowania na 20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Farsz. Lekko podsmaż cebulę i pieczarki na oleju słonecznikowym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pieczarki na talerze. Pokrój cebulę w pierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Lekko podsmaż cebulę i pieczarki na oleju słonecznikowym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    SOS. Zetrzyj ser. Przełóż czosnek przez prasę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połącz ser, śmietanę i czosnek i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia ułóż kotlety wieprzowe.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż grzyby cebulą na wierzchu. Posmaruj sosem serowym.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40-50 minut. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Skoncentruj się na swojej technice.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal / 100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal / 100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy