zapiekanka z makaronem w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
opłucz wieprzowinę pod chłodną bieżącą wodą, pokrój w bardzo małe kostki. Włóż mięso lub mięso mielone do miski multicookera, dodaj oliwę z oliwek, przyprawy i sól. Włącz tryb "smażenie - szybkie gotowanie" przez 10 minut.
smaż mięso, od czasu do czasu mieszając, a podczas smażenia ugotuj makaron i przygotuj cebulę. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, posolić wodę. Po ugotowaniu opłucz je pod zimną wodą, pozostaw w durszlaku, aby stamtąd cała woda była szklana.
obierz cebulę, przekrój każdą cebulę na pół. Pokrój cebulę w półpierścienie, Dodaj do smażonej wieprzowiny, gdy Od początku smażenia minie 10 minut. Po dodaniu cebuli ponownie uruchom przez 10 minut "smażenie - szybkie gotowanie", smaż, ciągle mieszając.
włóż makaron do głębokiej miski, dodaj jajka, śmietanę i trochę soli, dobrze wymieszaj. Wyjmij mięso z multicookera i umyj miskę. Nasmaruj olejem roślinnym i połóż połowę makaronu, dodaj warstwę mięsa z cebulą na wierzchu, a następnie drugą połowę makaronu, ustaw tryb "pieczenia" na 45 minut. Jeśli używasz mięsa mielonego zamiast mięsa, po prostu upiecz je przez pół godziny. Podawaj gotową zapiekankę na gorąco, możesz pokroić ją na kawałki jak ciasto. Smacznego!
smaż mięso, od czasu do czasu mieszając, a podczas smażenia ugotuj makaron i przygotuj cebulę. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, posolić wodę. Po ugotowaniu opłucz je pod zimną wodą, pozostaw w durszlaku, aby stamtąd cała woda była szklana.
obierz cebulę, przekrój każdą cebulę na pół. Pokrój cebulę w półpierścienie, Dodaj do smażonej wieprzowiny, gdy Od początku smażenia minie 10 minut. Po dodaniu cebuli ponownie uruchom przez 10 minut "smażenie - szybkie gotowanie", smaż, ciągle mieszając.
włóż makaron do głębokiej miski, dodaj jajka, śmietanę i trochę soli, dobrze wymieszaj. Wyjmij mięso z multicookera i umyj miskę. Nasmaruj olejem roślinnym i połóż połowę makaronu, dodaj warstwę mięsa z cebulą na wierzchu, a następnie drugą połowę makaronu, ustaw tryb "pieczenia" na 45 minut. Jeśli używasz mięsa mielonego zamiast mięsa, po prostu upiecz je przez pół godziny. Podawaj gotową zapiekankę na gorąco, możesz pokroić ją na kawałki jak ciasto. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g