zapiekanka z makaronem w powolnej kuchence

obfita zapiekanka z makaronem w powolnej kuchence, spróbuj, nie pożałujesz! Moi krewni docenili!
SerofimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 31 % 13 g
węglowodany 43 % 18 g
225 kcal
IG: 16 / 84 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
opłucz wieprzowinę pod chłodną bieżącą wodą, pokrój w bardzo małe kostki. Włóż mięso lub mięso mielone do miski multicookera, dodaj oliwę z oliwek, przyprawy i sól. Włącz tryb "smażenie - szybkie gotowanie" przez 10 minut.
smaż mięso, od czasu do czasu mieszając, a podczas smażenia ugotuj makaron i przygotuj cebulę. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, posolić wodę. Po ugotowaniu opłucz je pod zimną wodą, pozostaw w durszlaku, aby stamtąd cała woda była szklana.
obierz cebulę, przekrój każdą cebulę na pół. Pokrój cebulę w półpierścienie, Dodaj do smażonej wieprzowiny, gdy Od początku smażenia minie 10 minut. Po dodaniu cebuli ponownie uruchom przez 10 minut "smażenie - szybkie gotowanie", smaż, ciągle mieszając.
włóż makaron do głębokiej miski, dodaj jajka, śmietanę i trochę soli, dobrze wymieszaj. Wyjmij mięso z multicookera i umyj miskę. Nasmaruj olejem roślinnym i połóż połowę makaronu, dodaj warstwę mięsa z cebulą na wierzchu, a następnie drugą połowę makaronu, ustaw tryb "pieczenia" na 45 minut. Jeśli używasz mięsa mielonego zamiast mięsa, po prostu upiecz je przez pół godziny. Podawaj gotową zapiekankę na gorąco, możesz pokroić ją na kawałki jak ciasto. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy