wątróbka drobiowa po indyjsku

wątroba Kirina to sekret przepisu w odpowiedniej kombinacji przypraw. Bogata w jasne smaki i oryginalna kuchnia indyjska jest zawsze gotowa zaskoczyć. Czasami, ze zwykłych dla nas produktów przygotowanych według indyjskich przepisów, okazuje się bardzo niezwykłe i oryginalne danie. Przykładem tego jest duszona wątróbka drobiowa w stylu indyjskim, sekret tego przepisu tkwi nie tylko w odpowiedniej kombinacji przypraw, ale także w sposobie przygotowania.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 26 % 5 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1.Dokładnie spłucz wątróbkę drobiową zimną wodą, usuń wszystkie filmy i skrzepy krwi. Dodaj 1 łyżkę do umytej i oczyszczonej wątroby. l sucha kolendra, 1/2 łyżki. l płatki czerwonej papryki chili, kurkuma 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka.i dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 15 minut
2.Zetrzyj pomidory na grubej tarce, usuń skórkę z pomidora. Zetrzyj imbir i czosnek na drobnej tarce i połącz. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Obierz ostrą zieloną paprykę z nasion i pokrój w paski.
3.Umieść 30 g roztopionego masła na rozgrzanej patelni i dodaj cebulę, smaż cebulę na średnim ogniu przez 3 minuty. Dodaj 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżki kolendry, czosnku z imbirem, dodaj starte pomidory i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.
4.Dodaj przygotowaną wątróbkę drobiową i gotuj na wolnym ogniu z zamkniętą pokrywką przez 10 minut.
5.Dodaj ostre chili i garam masala, gotuj na wolnym ogniu z zamkniętą pokrywką przez kolejne 3 minuty.
6.Posyp drobno posiekaną kolendrą i wyłącz ogień. Wątróbka drobiowa w stylu indyjskim jest gotowa. Podawać z gotowanym ryżem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Garam Masala - 379   kcal/100g

Podobne przepisy