skład / składniki
metoda gotowania
1.Dokładnie spłucz wątróbkę drobiową zimną wodą, usuń wszystkie filmy i skrzepy krwi. Dodaj 1 łyżkę do umytej i oczyszczonej wątroby. l sucha kolendra, 1/2 łyżki. l płatki czerwonej papryki chili, kurkuma 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka.i dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 15 minut
2.Zetrzyj pomidory na grubej tarce, usuń skórkę z pomidora. Zetrzyj imbir i czosnek na drobnej tarce i połącz. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Obierz ostrą zieloną paprykę z nasion i pokrój w paski.
3.Umieść 30 g roztopionego masła na rozgrzanej patelni i dodaj cebulę, smaż cebulę na średnim ogniu przez 3 minuty. Dodaj 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżki kolendry, czosnku z imbirem, dodaj starte pomidory i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.
4.Dodaj przygotowaną wątróbkę drobiową i gotuj na wolnym ogniu z zamkniętą pokrywką przez 10 minut.
5.Dodaj ostre chili i garam masala, gotuj na wolnym ogniu z zamkniętą pokrywką przez kolejne 3 minuty.
6.Posyp drobno posiekaną kolendrą i wyłącz ogień. Wątróbka drobiowa w stylu indyjskim jest gotowa. Podawać z gotowanym ryżem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Garam Masala - 379 kcal/100g