Penne z kurczakiem i papryką

Super smaczny i szybki posiłek na każdy dzień! To danie jest idealne na rodzinny obiad-szybko się gotuje, produkty są najprostsze, smak jest wspaniały i bardzo satysfakcjonujący!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 42 % 10 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić penne z kurczakiem i papryką? Przygotuj proste potrawy. Lepiej jest wziąć pieprz w różnych kolorach-gotowe danie będzie kolorowe! Paprykę obrać z nasion i pokroić w paski. Pokrój cebulę w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z kurczaka w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż naszego kurczaka. Potrzebujemy skórki na filecie, to 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie włóż gotowy filet do talerza.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelnię dodaj posiekaną paprykę i cebulę, smaż, mieszając, aż będzie miękka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż nasz filet na gotowych warzywach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw solą-pieprzem, ziołami, mieloną papryką, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej mleko na patelnię, wszystko wymieszaj, podgrzewaj przez 5-6 minut mieszając, aby mleko prawie się zagotowało.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie dodaj nasz makaron penne. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu, aż makaron się ugotuje. Od czasu do czasu mieszaj naczynie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na minutę przed przygotowaniem potrawy zetrzyj ser na grubej tarce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj ser na patelnię, dobrze wymieszaj, natychmiast się rozpuści!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyłącz ogień, przykryj patelnię szczelnie pokrywką, odstaw naczynie na kilka minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nasze danie Penne z kurczakiem i papryką jest gotowe! Podawaj ze świeżymi warzywami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotuj dla zdrowia, smacznego!

do tego dania weź wielokolorową paprykę-będzie wyglądać bardzo kolorowo na talerzu. Możesz podawać ze świeżymi lub marynowanymi warzywami.

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Penne - 330   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy