skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić penne z kurczakiem i papryką? Przygotuj proste potrawy. Lepiej jest wziąć pieprz w różnych kolorach-gotowe danie będzie kolorowe! Paprykę obrać z nasion i pokroić w paski. Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 2:
Pokrój filet z kurczaka w paski.
Krok 3:
Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż naszego kurczaka. Potrzebujemy skórki na filecie, to 10 minut.
Krok 4:
Następnie włóż gotowy filet do talerza.
Krok 5:
Na patelnię dodaj posiekaną paprykę i cebulę, smaż, mieszając, aż będzie miękka.
Krok 6:
Połóż nasz filet na gotowych warzywach.
Krok 7:
Dopraw solą-pieprzem, ziołami, mieloną papryką, wymieszaj.
Krok 8:
Wlej mleko na patelnię, wszystko wymieszaj, podgrzewaj przez 5-6 minut mieszając, aby mleko prawie się zagotowało.
Krok 9:
Następnie dodaj nasz makaron penne. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu, aż makaron się ugotuje. Od czasu do czasu mieszaj naczynie.
Krok 10:
Na minutę przed przygotowaniem potrawy zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 11:
Dodaj ser na patelnię, dobrze wymieszaj, natychmiast się rozpuści!
Krok 12:
Wyłącz ogień, przykryj patelnię szczelnie pokrywką, odstaw naczynie na kilka minut.
Krok 13:
Nasze danie Penne z kurczakiem i papryką jest gotowe! Podawaj ze świeżymi warzywami.
Krok 14:
Gotuj dla zdrowia, smacznego!
do tego dania weź wielokolorową paprykę-będzie wyglądać bardzo kolorowo na talerzu. Możesz podawać ze świeżymi lub marynowanymi warzywami.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Penne - 330 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g