skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Umyj wątrobę, osusz, pokrój w małe plasterki.
Krok 3:
Pigwę umyć, osuszyć, usunąć nasiona, pokroić w plasterki.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż na nim pigwę przez około 7 minut na złoty kolor. Przenieś pigwę na talerz.
Krok 5:
Umieść wątrobę na patelni, smaż na dużym ogniu przez 1 minutę z każdej strony. Przenieś gotową wątrobę na talerz.
Krok 6:
Wlej sok pomarańczowy na patelnię. Rozgrzać.
Krok 7:
Gdy sok się zagotuje, włóż pigwę i wątrobę z powrotem na patelnię.
Krok 8:
W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Zasadniczo wątroba jest smaczna i bez przypraw.
Krok 9:
Dusić razem przez 1 minutę.
czas smażenia i Duszenia wątroby jest krótki, więc najlepiej pokroić ją na małe kawałki, aby dobrze przylegała do środka, ale nie była sztywna Na Zewnątrz. Warto trzymać wątrobę trochę dłużej na patelni i może stać się gruba, ale w środku pozostaną niesmażone obszary z krwią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g