skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obierz marchewki i cebulę, trzy marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę.
Krok 3:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, wciskamy w tłuczone ziemniaki z dodatkiem masła.
Krok 4:
Warzywa podsmażamy w oleju roślinnym, na kilka minut przed gotowaniem dodajemy przyprawy do smaku, mieszamy. Lekko schłodzić warzywa do nadzienia.
Krok 5:
Sól mielona, w razie potrzeby dodaj posiekany czosnek. Rozłóż mięso mielone warstwą (1,5-2 cm) na arkuszu folii w kształcie prostokąta. Rozłóż warstwę tłuczonych ziemniaków na wierzchu.
Krok 6:
Następnie równomiernie rozkładamy podsmażone warzywa.
Krok 7:
Za pomocą folii ostrożnie zwiń rolkę.
Krok 8:
Owijamy rolkę w formie "cukierka" i umieszczamy na arkuszu, na którym zostanie upieczona. Włóż do podgrzanego do 200 stopni. piekarnik przez około 40 minut.
Krok 9:
Zetrzyj ser na drobnej tarce, wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem.
Krok 10:
Gdy nadejdzie czas, wyjmij bułkę, rozwiń i posyp przygotowanym serem. Roladę wysyłamy na kolejne 10 minut do pieczenia, bez przykrycia folią, aby wierzch się zrumienił.
Krok 11:
Kroimy pieczeń na porcje i podajemy na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g