pieczeń z warzywami

mięso i przystawka w tym samym czasie. Bardzo wygodne i smaczne! Pieczeń z warzywami to bardzo wygodne danie, które łączy zarówno mięso, jak i przystawkę. Przepis wymaga wstępnego przygotowania nadzienia, ale proces gotowania jest bardzo prosty. Pieczona w folii bułka jest soczysta, o pikantnym smaku przypraw. Świetnie sprawdzi się jako drugie danie. Podawaj pieczeń na gorąco z sałatką ze świeżych warzyw i ziół.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 16-22 kwietnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 26 % 7 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz marchewki i cebulę, trzy marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, wciskamy w tłuczone ziemniaki z dodatkiem masła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warzywa podsmażamy w oleju roślinnym, na kilka minut przed gotowaniem dodajemy przyprawy do smaku, mieszamy. Lekko schłodzić warzywa do nadzienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól mielona, w razie potrzeby dodaj posiekany czosnek. Rozłóż mięso mielone warstwą (1,5-2 cm) na arkuszu folii w kształcie prostokąta. Rozłóż warstwę tłuczonych ziemniaków na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie równomiernie rozkładamy podsmażone warzywa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Za pomocą folii ostrożnie zwiń rolkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Owijamy rolkę w formie "cukierka" i umieszczamy na arkuszu, na którym zostanie upieczona. Włóż do podgrzanego do 200 stopni. piekarnik przez około 40 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce, wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy nadejdzie czas, wyjmij bułkę, rozwiń i posyp przygotowanym serem. Roladę wysyłamy na kolejne 10 minut do pieczenia, bez przykrycia folią, aby wierzch się zrumienił.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kroimy pieczeń na porcje i podajemy na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy