Niesamowite lobio w 15 minut

pyszne i proste danie, nawet początkujący w kuchni może to zrobić! Przepis jest interesujący, ponieważ gotuje się szybko i jest pyszny, jakby był gotowany przez 2 dni. Podawać z tortillą lub chlebem pita.
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 60 % 12 g
93 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej czerwoną fasolę w puszkach do kotła, wlej do niego 2 szklanki soku pomidorowego, a następnie posiekaj orzechy włoskie do pożądanego stanu i wyślij do kotła z czerwoną fasolą i gotuj na dużym ogniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W tym czasie pokrój cebulę w krążki i podsmaż w oleju roślinnym na osobnej patelni, w razie potrzeby wlej cebulę do kotła z naszym lobio. Dodaj przyprawy - 2 łyżeczki chmielu-suneli i 0,5 łyżeczki suszonego granatu dobrze wymieszaj i pozostaw na małym ogniu. W tym czasie, podobnie jak klasyczne lobio, posiekaj kolendrę , a także Wyślij do lobio, ponownie wymieszaj, sól do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy