niesamowite lobio w 15 minut
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej czerwoną fasolę w puszkach do kotła, wlej do niego 2 szklanki soku pomidorowego, a następnie posiekaj orzechy włoskie do pożądanego stanu i wyślij do kotła z czerwoną fasolą i gotuj na dużym ogniu.
Krok 2:
W tym czasie pokrój cebulę w krążki i podsmaż w oleju roślinnym na osobnej patelni, w razie potrzeby wlej cebulę do kotła z naszym lobio. Dodaj przyprawy - 2 łyżeczki chmielu-suneli i 0,5 łyżeczki suszonego granatu dobrze wymieszaj i pozostaw na małym ogniu. W tym czasie, podobnie jak klasyczne lobio, posiekaj kolendrę , a także Wyślij do lobio, ponownie wymieszaj, sól do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g