szefowie kuchni wykorzystują swoje przepisy na lobio z fasoli, dodając smaku sosom. Można go przygotować zarówno ze świeżych zielonych strąków, jak i twardych ziaren o różnych kolorach. Najważniejsze jest zwrócenie uwagi na kontrast Smakowy pikantnych i pikantnych. Spróbuj zrobić gęste lobio z całej fasoli. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i ser, a następnie obficie posyp chmielami suneli. Przed podaniem połóż pikle i kiszoną kapustę na stole.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
orzechy włoskie | 650 | 15.2 | 65.2 | 7 |
chmiel-suneli | 417 | 1 | 4.1 | 22.1 |
kolendra, kolendra | 25 | 1.5 | 0 | 5 |
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
świetnie komponują się z głównym menu. Obowiązkowe składniki apetycznego gęstego dania to cebula, olej roślinny i ocet winny. Dla koneserów ostrzejszego smaku odpowiednia jest cebula. A miłośnikom estetyki zalecamy stosowanie czerwonych żarówek, które przyjemnie zabarwią kolor gotowego Lobi. Nie ostatnie miejsce w przepisie na fasolę zajmują zielone przyprawy: kolendra, seler, bazylia, mięta, tymianek. Interesujący będzie również bukiet przypraw z pieprzu, szafranu, cynamonu i goździków. Czosnek zaspokoi smak Narodowego przysmaku. Można go dodawać zarówno świeży, jak i lekko przyprawiony olejem. Przed wprowadzeniem posiekanych ziół połącz smażony czosnek z posiekanymi orzechami włoskimi. Wtedy nawet ci, którzy nigdy nie cenili fasoli, pokochają to danie!