skład / składniki
metoda gotowania
1. Czerwona fasola jest dokładnie myta w wodzie. Następnie wlej rośliny strączkowe czystą zimną wodą przez około 4-5 godzin, możesz na noc. Ta procedura znacznie skróci czas gotowania. Następnie włóż fasolę do rondla i gotuj, aż będzie gotowa przez godzinę.
2. Podczas gotowania fasoli zajmiemy się mięsem. Filet wołowy myjemy pod bieżącą wodą i suszymy ręcznikami papierowymi. Mięso kładziemy na desce do krojenia i ostrym nożem kroimy na średnie kawałki, takie jak kwadraty.
3. Połóż kawałki wołowiny na głębokiej patelni i umieść je na kuchence. Gdy tylko mięso się rozgrzeje, wlej trochę wody na patelnię i gotuj wołowinę na wolnym ogniu przez pół godziny, przykrywając ją pokrywką. Okresowo mieszaj kawałki wołowiny i ponownie przykryj patelnię pokrywką.
4. Obierz cebulę, umyj i pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj go do wołowiny na patelni i kontynuuj duszenie.
5. Myjemy pomidora. Następnie zalej go wrzącą wodą, wykonaj nacięcie w kształcie krzyża ostrym nożem w okolicy tyłka pomidora i ostrożnie usuń skórkę z pomidora. Blanszowany pomidor kroimy w drobną kostkę, wkładamy na patelnię i dusimy razem z mięsem.
6. Obierz czosnek, zdemontuj goździki, umyj. Kładziemy go na desce do krojenia i dociskamy goździk płaską stroną noża, aby wypuścił sok. Następnie drobno posiekaj czosnek ostrą częścią noża i włóż go na patelnię. Dusić wołowinę przez około 10-15 minut.
7. Po ugotowaniu fasoli spuść pozostałą wodę, a następnie przenieś gotowaną czerwoną fasolę na patelnię z duszoną wołowiną. Sól i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Dusić mięso przez około 5 minut i zdjąć patelnię z ognia. Mięso z fasolą i warzywami pozostawiamy pod przykryciem przez około 20 minut, aby danie "dotarło".
8. Warzywa (można użyć kolendry, pietruszki, kopru) są myte, suszone i drobno posiekane.
Przenieś lobio z wołowiną na piękne danie do podania i udekoruj posiekanymi ziołami. Podawać z jakimś sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g