skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej żelatynę do miski, wlej 80 ml wody, pozostaw do spęcznienia na 10 minut.
2. Różowego łososia czyścimy, myjemy, kroimy na kawałki, wkładamy do rondla, napełniamy wodą.
3. Obierz cebulę, włóż całą patelnię do ryby, dodaj również trochę soli i liść laurowy.
4. Wysyłamy patelnię do ognia i gotujemy rybę przez 10 minut od momentu wrzenia, po czym usuwamy różowego łososia, ostrożnie usuwamy wszystkie kości.
5. Odcedź bulion, dodaj do niego białko z jednego jaja kurzego i ponownie Wyślij do ognia. Gdy białko się zwinie, ponownie przefiltruj bulion przez gazę i dodaj do niego żelatynę, wymieszaj.
6. Moja zielona cebula, drobno posiekana. Rozbijamy rybę na małe kawałki, wkładamy do tac, posypujemy zieloną cebulą, zalewamy bulionem.
7. Połóż kawałki gotowanego jajka na powierzchni i wyślij galaretkę do lodówki, aby zestaliła się na około 3-4 godziny.
podajemy na stole z musztardą, a także będzie pyszny z chrzanem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g