gęsty krem do ciasta skondensowanego

bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu krem jest idealny z biszkoptem! Przeczytałem przepis kulinarny na przygotowanie kremu do ciasta ze skondensowanego mleka w jednym czasopiśmie na temat robienia kremowych nadzień do ciast. I tak postanowiłem sam przygotować krem do ciasta zgodnie z odejmowanym przepisem. Powiem jedno-dostaniesz niezwykły smak. Pomimo tego, że przygotowanie tego kremu zajmie nieco ponad godzinę twojego czasu-będziesz zadowolony z wyniku, gdy zaczniesz jeść, poza tym teraz w sprzedaży jest duży wybór półfabrykatów do ciast, które pozostaną tylko do smarowania. Pozostaje zacząć przygotowywać nasz krem.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 45 % 34 g
węglowodany 49 % 37 g
465 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

napełnij słoiki skondensowanym mlekiem wodą i zacznij gotować na małym ogniu nie dłużej niż godzinę. Następnie wyjmij słoiki skondensowanego mleka z patelni i ostudź. Zmiękcz masło i połącz je ze skondensowanym mlekiem. Za pomocą miksera wymieszaj te składniki, aż uzyskasz krem. Dodaj wcześniej posiekane orzechy i kakao do śmietany, dobrze wymieszaj. Jedzenie jest gotowe, aby nadać ciastu nowy smak!
posmaruj nasze ciasto gotowym kremem. Teraz pozostaje cieszyć się wspaniałą kombinacją smaków skondensowanego kremu do ciasta z ciastem. Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g

Podobne przepisy