gęsty krem do ciasta skondensowanego
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
napełnij słoiki skondensowanym mlekiem wodą i zacznij gotować na małym ogniu nie dłużej niż godzinę. Następnie wyjmij słoiki skondensowanego mleka z patelni i ostudź. Zmiękcz masło i połącz je ze skondensowanym mlekiem. Za pomocą miksera wymieszaj te składniki, aż uzyskasz krem. Dodaj wcześniej posiekane orzechy i kakao do śmietany, dobrze wymieszaj. Jedzenie jest gotowe, aby nadać ciastu nowy smak!
posmaruj nasze ciasto gotowym kremem. Teraz pozostaje cieszyć się wspaniałą kombinacją smaków skondensowanego kremu do ciasta z ciastem. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g