skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim musisz je ugotować-marynowane pomidory. Ponieważ marynowanie zajmie trochę czasu, należy wziąć pod uwagę ten fakt podczas gotowania. Oznacza to, że jeśli sałatka jest przygotowywana na jakąś ucztę, możesz wcześniej marynować pomidory poprzedniej nocy lub przeznaczyć na to kilka godzin przed świętem.
głównym składnikiem tej sałatki są pomidory. Dlatego, aby danie wyglądało ciekawiej z estetycznego punktu widzenia, najlepiej wziąć pomidory o różnych kolorach i rozmiarach. Na przykład duże pomidory można wziąć różowe i żółte, a małe wiśnie wybrać jaskrawoczerwone.
duże i małe pomidory należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Pokrój duże na ćwiartki lub trochę mniejsze, a wiśnie wystarczy przeciąć na pół.
następnie przygotuj dla nich marynatę. Aby to zrobić, wlej wodę, ocet winny, dodaj cukier i wszystkie niezbędne przyprawy (sól, bazylia) do małego rondla lub rondla. Umieść tę mieszaninę na małym ogniu i zagotuj. Ostudzić marynatę.
na patelni włóż umyte pomidory. Obierz cebulę i czosnek. Zmiel czosnek przez prasę i pokrój cebulę w półpierścienie. Następnie włóż je również do pojemnika z pomidorami. Opłucz ostrą paprykę, obierz, grubo pokrój w paski i dodaj do garnka z pomidorami. Zalej wszystko przygotowaną wcześniej schłodzoną marynatą. Przykryj garnek pokrywką i pozostaw na kilka godzin (możesz pozostawić na całą noc w lodówce).
po marynowaniu pomidorów należy przenieść je do dużej salaterki i rozerwać miękki ser na małe kawałki. Sól i dodaj czarny mielony pieprz do swoich upodobań. W razie potrzeby sałatkę można posypać oregano lub innymi przyprawami i podawać. A także udekoruj zielenią. To bardzo smaczne i piękne danie!
smacznego i dobrego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ser solankowy - 355 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g