skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wieprzowinę w kostkę i usmaż na rozgrzanym patelni (lub w rondlu, nie mam, więc robię wszystko na patelni) oleju roślinnym 7 minut.
Krok 2:
Podczas smażenia mięsa gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu. Bardzo ważne jest, aby nie rozgotować makaronu, ponieważ będzie on nadal poddawany obróbce cieplnej. Mam wskazany czas gotowania na opakowaniu - 7 minut, radziłbym gotować nie dłużej niż 6 minut, ponieważ makaron okazał się trochę ugotowany.
Krok 3:
Przygotowanie sosu. Wymieszaj sos sojowy, miód i sok z cytryny, wymieszaj.
Krok 4:
Gdy mięso jest usmażone, sól i pieprz do smaku.
Krok 5:
Wlej mięso przygotowanym przez nas sosem, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, mięso powinno uzyskać piękny złoty kolor.
Krok 6:
Posiekaj marchewki w cienkie, długie paski.
Krok 7:
Pokrój również paprykę w paski. Dodaj warzywa na patelnię, smaż dosłownie minutę, dodaj ugotowany makaron do mięsa i warzyw,wymieszaj, smaż przez minutę, a nawet mniej, wyłącz ogień,przykryj pokrywką. Najważniejsze jest, aby nie rozgotować warzyw, nie powinny być miękkie, powinny być stan & quot; AL DENTE & quot;. Podczas serwowania gotowe danie można ozdobić sezamem lub gałązką zieleni.
przepis jest dość interesujący. Danie ze słodką nutą będzie doskonałą okazją do zadowolenia bliskich czymś nowym podczas kolacji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g