makaron udon z wieprzowiną w słodkim sosie

ciekawe danie bez dużego nakładu czasu. Bardzo smaczne! . Początkowo bardzo chciałem zrobić makaron wok, ale po znalezieniu makaronu w sklepie, ale nie znajdując sosu "teriyaki", który jest wymagany do zrobienia makaronu Wok, musiałem eksperymentować z tym, co było. Okazało się bardzo smaczne, mąż jest zachwycony. Nie wszyscy oczywiście postrzegają słodkie mięso, ale jeśli lubisz mięso ze słodkimi sosami, pokochasz ten przepis.
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 29 % 11 g
węglowodany 50 % 19 g
202 kcal
IG: 26 / 58 / 16

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój wieprzowinę w kostkę i usmaż na rozgrzanym patelni (lub w rondlu, nie mam, więc robię wszystko na patelni) oleju roślinnym 7 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas smażenia mięsa gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu. Bardzo ważne jest, aby nie rozgotować makaronu, ponieważ będzie on nadal poddawany obróbce cieplnej. Mam wskazany czas gotowania na opakowaniu - 7 minut, radziłbym gotować nie dłużej niż 6 minut, ponieważ makaron okazał się trochę ugotowany.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotowanie sosu. Wymieszaj sos sojowy, miód i sok z cytryny, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy mięso jest usmażone, sól i pieprz do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej mięso przygotowanym przez nas sosem, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, mięso powinno uzyskać piękny złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj marchewki w cienkie, długie paski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój również paprykę w paski. Dodaj warzywa na patelnię, smaż dosłownie minutę, dodaj ugotowany makaron do mięsa i warzyw,wymieszaj, smaż przez minutę, a nawet mniej, wyłącz ogień,przykryj pokrywką. Najważniejsze jest, aby nie rozgotować warzyw, nie powinny być miękkie, powinny być stan & quot; AL DENTE & quot;. Podczas serwowania gotowe danie można ozdobić sezamem lub gałązką zieleni.

przepis jest dość interesujący. Danie ze słodką nutą będzie doskonałą okazją do zadowolenia bliskich czymś nowym podczas kolacji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Makaron Udon - 337   kcal/100g

Podobne przepisy