skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dzisiaj chcę podzielić się z wami jednym bardzo smacznym przepisem, który wymyśliłem od mojej najlepszej przyjaciółki. Nauczyła mnie, jak gotować dżem z dyni z cytryną. Przygotuj więc dynię, cytrynę, cukier i wodę.
Krok 2:
Obierz dynię.
Krok 3:
Następnie pokrój go w cienkie plasterki.
Krok 4:
Pokrój cytrynę ze skórką, ponieważ to właśnie skórka zawiera wiele przydatnych rzeczy. Aby skórka nie była tak Odczuwalna, możesz przepuścić cytrynę przez maszynę do mięsa.
Krok 5:
Teraz musimy ugotować syrop. Aby to zrobić, wlej cukier do rondla.
Krok 6:
I wlej wodę, wymieszaj mieszaninę i gotuj na średnim ogniu. Syrop jest gotowy.
Krok 7:
Dodaj kawałki dyni do syropu.
Krok 8:
Następnie dodaj posiekaną cytrynę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Gotuj dżem dyniowy przez około 45 minut do godziny. Nie zapomnij mieszać. Gotowany dżem dyniowy z cytryną Zwykle dzielę na dwie połowy. Wlewam połowę do pasteryzowanych słoików, zamykam i wysyłam do piwnicy na zimę. Cóż, przenoszę drugi do słoika i wkładam go do lodówki na szybki posiłek.
Krok 10:
Radzę również zostawić trochę dżemu w lodówce, aby nie czekać na zimowy chłód i już dziś cieszyć się tym magicznym dżemem, zbierając wszystkich krewnych na herbatę. Cóż, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie: mogą to być naleśniki, naleśniki, Bochenek itp.
W Ameryce dynia jest najczęściej używana tylko na tradycyjne święto Halloween. Rosjanie używają tego produktu zarówno w codziennym jedzeniu, jak i na święta. W naszej kuchni istnieje ogromna liczba przepisów kulinarnych z wykorzystaniem dyni. Ten produkt jest nawet wspomniany w bajce, wszyscy dobrze go pamiętamy i znamy. Jestem też zagorzałą fanką dyni i staram się często dodawać ją do różnych potraw, które gotuję. Nie zapomnij o korzystnych właściwościach zawartych w dyni. Ogólnie rzecz biorąc, przygotuj dżem i ciesz się jego smakiem!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
zamiast cukru można użyć słodzika, który nie boi się obróbki cieplnej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g