skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kirieshkami i wędzoną kiełbasą? Aby przygotować sałatkę, będziesz potrzebować wędzonej lub wędzonej kiełbasy, krakersów o dowolnym smaku (ale najlepiej będzie łączyć się z resztą składników Kirieshki o smaku bekonu lub szynki z serem), kukurydza w puszkach, kapusta pekińska, jajka, czosnek, ser i liście sałaty do podania. Wszystkie składniki oprócz jajek są już gotowe, więc przygotowanie sałatki zajmie bardzo mało czasu.
Krok 2:
Obierz wędzoną kiełbasę, pokrój najpierw w plastry, a następnie w paski.
Krok 3:
Przenieś wędzoną kiełbasę pokrojoną w paski do głębokiej salaterki.
Krok 4:
Drobno posiekaj kapustę pekińską. Kapustę pekińską (chińską) można zastąpić liśćmi sałaty.
Krok 5:
Wyślij pokrojoną kapustę pekińską do salaterki do kiełbasy.
Krok 6:
Ugotuj jaja kurze. Pokrój jajka na twardo w średnią kostkę i wyślij do salaterki do pozostałych składników.
Krok 7:
Z puszki słodkiej kukurydzy odcedź płyn i przenieś go ze słoika do salaterki.
Krok 8:
Dodaj krakersy Kirieshki (u mnie smak szynki i sera). Kirieshki są dziś produkowane w różnych smakach, co oznacza, że smak sałatki można po prostu zmienić, dodając krakersy o innym smaku. Część krakersów nie zapomnij odłożyć na sałatkę. Wyciśnij dwa małe ząbki czosnku.
Krok 9:
Dopraw sałatkę z kiriyoshkami i wędzoną kiełbasą majonezem, dobrze wymieszaj. Majonez należy dodać do sałatki przed podaniem, ponieważ krakersy z niej z czasem stają się miękkie i nie chrupiące.
Krok 10:
Sałatkę podamy w stylu & quot; Cezar". Połóż liście sałaty na talerzu. Na liściach sałaty ułóż sałatkę ze zjeżdżalnią z kirieshkami.
Krok 11:
Zetrzyj dowolny twardy ser na grubej tarce (lub pokrój w bardzo cienkie, przezroczyste plastry za pomocą obieraczki do warzyw). Jeśli nie potrzebujesz świątecznej porcji sałatki, nie możesz w ogóle dodawać sera, wydaje mi się, że sałatka jest nie tylko bardziej elegancka, ale także smaczniejsza.
Krok 12:
Posyp serem sałatkę i ostrożnie ułóż pozostałe grzanki.
smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak kupić kukurydzę w puszkach? Pamiętaj, aby sprawdzić datę ważności na puszce. Jeśli pojemnik jest szklany, ostrożnie rozważ ziarna. Powinny być tego samego rozmiaru i koloru, solidne i wolne od plam. Kompozycja nie powinna zawierać barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g