ciepła sałatka z fasolką szparagową

bardzo delikatna sałatka dla miłośników zdrowego, ale smacznego jedzenia! 67kcal na 100g Bardzo smaczna ciepła sałatka z kurczaka fasolka szparagowa z kurczaka.
AlyonkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 25 % 4 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

gotuj fasolę w osolonej wodzie przez 2 minuty, powinna pozostać nadal twarda, spuścić wodę. 
 filet z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Smażyć na gorącej patelni w niewielkiej ilości oleju roślinnego do miękkości. 

 cebulę i paprykę obrać, pokroić w paski. Dodaj olej do patelni z mięsa, podsmaż cebulę z pieprzem, dodaj fasolę, smaż przez 5 minut na małym ogniu, aż warzywa będą gotowe.

dodaj kurczaka do warzyw, wszystko wymieszaj i przenieś do dużej filiżanki.

  w misce ubij trzepaczką składniki sosu. Soli nie można dodawać, spróbuj, powinno wystarczyć.

polej sałatkę sosem i dobrze wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy