skład / składniki
metoda gotowania
jeśli kiszona kapusta jest kwaśna do smaku, możesz ją umyć w czystej bieżącej wodzie, aby usunąć nadmiar kwasu. A jeśli kapusta i solanka są bardzo smaczne, można dodać solankę i bulion podczas gotowania, kapuśniak okaże się jeszcze smaczniejszy.
umyj kurczaka, pokrój na małe kawałki, włóż do rondla, napełnij wodą i włóż do miski multicookera, napełnij wodą do pożądanego znaku, ale 3 litry wody wystarczą na taką ilość składników.
ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w paski.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę.
na patelni rozgrzej olej roślinny. Umieść cebulę i marchewkę na patelni, smaż, mieszając, aż warzywa będą lekko rumiane. Smażenia warzyw nie można zrobić, wtedy zupa będzie zdrowsza. Ale dodaje smaku zupie i przyjemnego smaku. W razie potrzeby do smażenia warzyw można dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze trochę usmażyć z nim warzywa, wtedy zmieni się zarówno smak, jak i kolor bulionu.
smażenie warzyw wysyłamy do miski multicookera z kurczakiem. Natychmiast włóż tam ziemniaki, kiszoną kapustę, przyprawy do smaku. Myjemy kaszę jęczmienną, a także wkładamy do multicookera. Różnica między gotowaniem w powolnej kuchence polega na tym, że wszystkie składniki można układać jednocześnie i razem. Kasza jęczmienna nie może być dodawana, jeśli chcesz uzyskać zupę warzywną i lżejszą, daje tylko gęstość i wartość odżywczą. Możesz umieścić inne zboża lub więcej ziemniaków. Stawiamy na program & amp;laquo; zupa & amp; raquo;, w czasie jest to 1 godzina. Posiekaj czosnek nożem lub prasą czosnkową i wyślij do bulionu. Czosnek nada kapuśniakowi szczególny aromat i smak. Możesz również dodać dowolne warzywa, na przykład pietruszkę.
Wyłącz Multicooker, ale pozostaw miskę zupy pod pokrywką do zaparzenia przez około 20 minut.
podajemy do stołu. Pyszne ze śmietaną i krakersami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g