lobio z fasolki szparagowej z jajkiem po gruzińsku

to młody wasol strączkowy sprawia, że danie jest kolosalnie zdrowe!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 50 % 8 g
węglowodany 19 % 3 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz fasolę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz zieloną cebulę i zioła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj fasolę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj zieloną cebulę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj fasolę i zieloną cebulę, sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej patelnię i rozłóż masło.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podsmaż fasolę z cebulą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj warzywa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj do patelni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zamknij pokrywkę i ugotuj fasolę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ubij jajka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj do patelni, wymieszaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj i podawaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

  16. Krok 16:

    Krok 16.
młoda świeża fasolka szparagowa nadaje potrawie wspaniały smak i bogactwo. Używam głównie zielonej fasoli do drugiego dania. Na przykład, gdy robię gulasz warzywny. I przeczytałem ten przepis kulinarny w jednym czasopiśmie. To był właśnie koniec września i początek października. W tym czasopiśmie napisano o tym, co można zrobić z zielonej fasoli. I było napisane o tradycyjna kuchnia gruzińska. Na końcu artykułu napisano spróbuj ugotować to danie i podano przepis. Aby przygotować lobio z fasolki szparagowej z jajkiem w stylu gruzińskim, najpierw spłucz fasolkę szparagową pod bieżącą wodą. To samo należy zrobić z zieloną cebulą. Następnie drobno posiekaj, Posol i pieprz. Żeliwną patelnię należy umieścić na kuchence i podgrzać. Następnie włóż tam masło i usmaż zieloną posiekaną cebulę i zieloną fasolkę szparagową. Bazylię, pietruszkę i kolendrę myjemy pod bieżącą wodą i lekko suszymy, kładąc je na serwetce. Następnie drobno posiekaj je i dodaj do patelni. Ubij jajko mikserem i dodaj do fasoli. Dusić do miękkości. Przepisałam sobie ten przepis. Ponieważ bardzo mi się podobał.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy