lobio z fasolki szparagowej z jajkiem po gruzińsku
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Opłucz fasolę.
Krok 3:
Opłucz zieloną cebulę i zioła.
Krok 4:
Drobno posiekaj fasolę.
Krok 5:
Posiekaj zieloną cebulę.
Krok 6:
Wymieszaj fasolę i zieloną cebulę, sól i pieprz.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię i rozłóż masło.
Krok 8:
Podsmaż fasolę z cebulą.
Krok 9:
Drobno posiekaj warzywa.
Krok 10:
Dodaj do patelni.
Krok 11:
Zamknij pokrywkę i ugotuj fasolę.
Krok 12:
Ubij jajka.
Krok 13:
Dodaj do patelni, wymieszaj.
Krok 14:
Udekoruj i podawaj.
Krok 15:
Smacznego!
Krok 16:
młoda świeża fasolka szparagowa nadaje potrawie wspaniały smak i bogactwo. Używam głównie zielonej fasoli do drugiego dania. Na przykład, gdy robię gulasz warzywny. I przeczytałem ten przepis kulinarny w jednym czasopiśmie. To był właśnie koniec września i początek października. W tym czasopiśmie napisano o tym, co można zrobić z zielonej fasoli. I było napisane o tradycyjna kuchnia gruzińska. Na końcu artykułu napisano spróbuj ugotować to danie i podano przepis. Aby przygotować lobio z fasolki szparagowej z jajkiem w stylu gruzińskim, najpierw spłucz fasolkę szparagową pod bieżącą wodą. To samo należy zrobić z zieloną cebulą. Następnie drobno posiekaj, Posol i pieprz. Żeliwną patelnię należy umieścić na kuchence i podgrzać. Następnie włóż tam masło i usmaż zieloną posiekaną cebulę i zieloną fasolkę szparagową. Bazylię, pietruszkę i kolendrę myjemy pod bieżącą wodą i lekko suszymy, kładąc je na serwetce. Następnie drobno posiekaj je i dodaj do patelni. Ubij jajko mikserem i dodaj do fasoli. Dusić do miękkości. Przepisałam sobie ten przepis. Ponieważ bardzo mi się podobał.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g