skład / składniki
metoda gotowania
pokrój wszystkie warzywa w średniej wielkości paski.
pokrój mięso na średnie kawałki.
w kotle rozgrzej olej, dodaj zirę i kolendrę, podgrzej przyprawy przez 30 sekund i dodaj czosnek, smaż przez kolejne 30 sekund.
dodaj cebulę i smaż przez 1 minutę.
włóż mięso do kotła i smaż na dużym ogniu, ciągle mieszając, 3-4 minuty, aż mięso się zrumieni.
dodaj marchewki i smaż przez 1 minutę.
dodaj pomidory i kontynuuj smażenie przez 1 minutę.
dodaj seler i rzodkiewkę, wymieszaj i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj.
Dodaj bakłażana, paprykę i smaż jeszcze 1 minutę.
dodaj wodę, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę i 20 minut do miękkości.
gotuj makaron lagman do miękkości, skorzystaj z instrukcji na opakowaniu.
połóż makaron na talerzu, na wierzchu makaronu mięso, warzywa i dodaj bulion. Posyp świeżymi ziołami i krążkami ostrej papryki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g