leniwe gołąbki bez masła
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ryż włożyć do rondla, zalać wodą, aby przykryła go 1,5 cm. gotować, aż ryż wchłonie wodę.
2. Przewiń filet z piersi kurczaka przez maszynkę do mięsa.
3. Drobno posiekaj kapustę.
4. Dobrze wymieszaj mięso mielone, kapustę, ryż, jajko w misce. Następnie sól.
5. Uformuj małe okrągłe kotlety z powstałego mięsa mielonego i umieść je na patelni z wysokimi bokami.
6. Do sosu wymieszaj w blenderze 300 g. pomidory we własnym soku i 100 g. śmietana. Następnie dodaj drobno posiekane zioła i sól.
7. Dopraw gołąbki sosem pomidorowym, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g