skład / składniki
metoda gotowania
1.Pokrój wołowinę i warzywa
2.Wlej olej roślinny na patelnię i smaż cebulę przez 2 minuty, mieszając. Dodaj zmielony czosnek i smaż przez kolejne 2 minuty na średnim ogniu.
3.Włóż mięso i smaż ze wszystkich stron, na dużym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
4.Dodaj kolendrę, paprykę, zmielony czarny i czerwony pieprz, sól, koncentrat pomidorowy, wymieszaj i dodaj mąkę i wszystko wymieszaj, smaż jeszcze przez 1 minutę.
5.Dodaj pomidory, paprykę, seler do garnka, wymieszaj. Dodaj 800 ml. wody, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 45 minut
6.Dodaj marchewki, dwa liście laurowe do garnka i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
7.Dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
8.W razie potrzeby dodaj sól i pieprz do smaku. Dodaj świeżą natkę pietruszki, wymieszaj i wyłącz kuchenkę. Gulasz jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g