Pakory bananowe
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Gotowanie ciasta. Wymieszaj suche składniki-mąkę i przyprawy.
Krok 3:
Następnie stopniowo wlewaj mleko i mieszaj, aż będzie gładkie. Ciasto powinno wyglądać jak gęsta śmietana, aby ciasto otaczało kawałki bananów.
Krok 4:
Obierz banany i pokrój na kawałki o szerokości 1 cm.
Krok 5:
Ułóż kawałki bananów w cieście i wymieszaj, aby ciasto otaczało każdy kawałek.
Krok 6:
Rozgrzej patelnię z olejem i rozłóż Pakory, próbując chwycić ciasto łyżką od dołu. Smażyć na złoty kolor.
Krok 7:
Następnie odwróć i usmaż z drugiej strony.
Krok 8:
Gotowe Pakory należy rozłożyć na serwetce lub ręczniku, a także na wierzchu, aby usunąć nadmiar oleju.
Krok 9:
Jeśli chcesz, możesz posypać Pakory cukrem pudrem, ale osobiście mam dość słodyczy bananów. Smacznego!
w Indiach Pakory są najczęstszą przekąską, ponieważ w cieście można smażyć zupełnie inne owoce i warzywa, dodając odpowiednie przyprawy. Pakory warzywne można podawać z dowolnymi napojami lub zupami, sosami.
Pakory przygotowuje się na dwa sposoby: kawałki owoców lub warzyw zanurza się w cieście i smaży na oleju; drugi sposób polega na tym, że warzywa lub owoce są drobno posiekane lub starte, a następnie dodawane do gęstego ciasta i smażone na oleju.
Pakory przygotowuje się na dwa sposoby: kawałki owoców lub warzyw zanurza się w cieście i smaży na oleju; drugi sposób polega na tym, że warzywa lub owoce są drobno posiekane lub starte, a następnie dodawane do gęstego ciasta i smażone na oleju.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g