domowe kalmary
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
kalmary oczyścić. Pokrój w cienkie paski. Odłożyć.
obierz i posiekaj ziemniaki i cebulę. Wlej olej na patelnię i włóż ziemniaki. Usmażyć. Wlać cebulę, wszystko wymieszać.
Dodaj kalmary i zieloną fasolkę, sól, przyprawę do smaku.
dla smaku gotowe danie można posypać twardym serem.
smacznego: -)!
obierz i posiekaj ziemniaki i cebulę. Wlej olej na patelnię i włóż ziemniaki. Usmażyć. Wlać cebulę, wszystko wymieszać.
Dodaj kalmary i zieloną fasolkę, sól, przyprawę do smaku.
dla smaku gotowe danie można posypać twardym serem.
smacznego: -)!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g