domowe kalmary

pyszne, pachnące kalmary dla całej rodziny!
Eva_LebedevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 42 % 11 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
kalmary oczyścić. Pokrój w cienkie paski. Odłożyć.
obierz i posiekaj ziemniaki i cebulę. Wlej olej na patelnię i włóż ziemniaki. Usmażyć. Wlać cebulę, wszystko wymieszać.
Dodaj kalmary i zieloną fasolkę, sól, przyprawę do smaku.
dla smaku gotowe danie można posypać twardym serem.
smacznego: -)!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy