gołąbki nadziewane papryką

proste danie rodzinne, ale bardzo smaczne! Możesz nadziewać to nadzienie cukinią, pomidorami i bakłażanem.
AnnaCooksAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 57 % 13 g
115 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

mięso kroimy w małe kostki (łatwiej jest trochę zamrozić). Smażyć na oleju roślinnym przez 10 minut. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę i korzeń pietruszki, Wyślij do mięsa na patelnię, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, dodaj połowę soku pomidorowego i jeszcze trochę gotuj na wolnym ogniu. Wyłącz ogień, dodaj umyty ryż, pietruszkę (drobno posiekaną), sól. Kapustę z całą główką kapusty wysyłamy do dużego rondla z wrzącą wodą przez 15 minut. Liście doskonale się oddzielają. Faszerujemy paprykę i liście kapusty. Wkładamy do naczynia do pieczenia (jeśli pieczemy w piekarniku) lub do rondla (jeśli gotujemy na ogniu). Resztę soku pomidorowego, masło w plasterkach , sól i wywar z kapusty ( w którym gotowano główkę kapusty) wlewamy do połowy na gołąbki. Możesz gotować lub piec w piekarniku przez 40-50 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy