skład / składniki
metoda gotowania
mięso kroimy w małe kostki (łatwiej jest trochę zamrozić). Smażyć na oleju roślinnym przez 10 minut. Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę i korzeń pietruszki, Wyślij do mięsa na patelnię, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, dodaj połowę soku pomidorowego i jeszcze trochę gotuj na wolnym ogniu. Wyłącz ogień, dodaj umyty ryż, pietruszkę (drobno posiekaną), sól. Kapustę z całą główką kapusty wysyłamy do dużego rondla z wrzącą wodą przez 15 minut. Liście doskonale się oddzielają. Faszerujemy paprykę i liście kapusty. Wkładamy do naczynia do pieczenia (jeśli pieczemy w piekarniku) lub do rondla (jeśli gotujemy na ogniu). Resztę soku pomidorowego, masło w plasterkach , sól i wywar z kapusty ( w którym gotowano główkę kapusty) wlewamy do połowy na gołąbki. Możesz gotować lub piec w piekarniku przez 40-50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g