włoska sałatka z naleśnikami i wędzonym kurczakiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Do naleśników wymieszaj jajka, skrobię, mleko, sól i trochę oleju słonecznikowego. Ubij trochę, aż będzie gładka. Dobrze rozgrzej patelnię i posmaruj ją olejem. Przygotuj naleśniki. Gotowe naleśniki zwiń w bułki i pokrój w makaron. Zostaw piękne spirale do dekoracji sałatki.
2. Pokrój kurczaka w kostkę.
3. Pokrój cebulę i smaż na złoty kolor. Ostudzić.
4. Połącz wszystkie składniki sałatki w jednym naczyniu, dodaj majonez, sól i pieprz. Dodaj sól na końcu, aby nie przesolić.
5. Połóż sałatkę na talerzu, udekoruj zarezerwowanymi naleśnikami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g