skład / składniki
metoda gotowania
zaczniemy gotowanie od przygotowania warzyw, które należy umyć, trochę wysuszyć. Obierz marchewki, cebulę i czosnek. Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, cebula najlepiej będzie w tym naczyniu pokrojona na pół pierścienia. Przełóż czosnek przez prasę.
rozgrzej patelnię olejem roślinnym, włóż do niej cebulę i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj marchewki i smaż je razem z cebulą przez kilka minut. W tym procesie nie zapomnij od czasu do czasu mieszać warzyw. Teraz możesz dodać posiekaną kapustę. Smaż wszystko razem przez 7 minut na średnim ogniu.
wlej sól i czarny pieprz, a następnie wlej wodę. Wymieszaj i przykryj patelnię pokrywką, zagotuj, a następnie zmniejsz ogrzewanie do minimum. Młoda kapusta gotuje się bardzo szybko, więc wystarczy ją zgasić przez 3-4 minuty. W tym czasie posiekaj drobno umyty koperek.
umieść czosnek na patelni, gotuj na wolnym ogniu przez 1-2 minuty. Danie jest gotowe-podawaj na gorąco, dekorując koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g