skład / składniki
metoda gotowania
aby uzyskać piękne i smaczne danie, najlepiej usmażyć wszystkie składniki osobno.
więc najpierw zajmijmy się przygotowaniem produktów:
1. Ogólnie lepiej nie myć olejów, aby nie stały się zbyt mokre. Folia z czapek jest zwykle czyszczona, ale nie robię tego - uważam, że wystarczy wytrzeć czapki ze śluzu gąbką do mycia naczyń, a ściółkę leśną z nóg po prostu strząsnąć. Posortuj grzyby, a następnie pokrój je na talerze (lub duże kawałki).
2. Ziemniaki należy umyć i obrać, pokroić na grubo - na ćwiartki wzdłuż, ale można je również pokroić w paski lub kostki (jak najbardziej).
3. Obierz cebulę i posiekaj w półpierścienie.
teraz przejdź bezpośrednio do gotowania:
1. Smażyć grzyby w oleju roślinnym, ciągle mieszając. W tym procesie posolić do smaku.
2. Następnie smaż ziemniaki na oleju roślinnym, aż będą ugotowane i zarumienione. Nie zapomnij go posolić w tym procesie.
3. Podsmaż cebulę również na oleju roślinnym. Sam określ gotowość cebuli, w zależności od tego, jak go kochasz.
4. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i podawaj gotowe danie do stołu.
może być podawany jako samodzielne danie lub dodatek. W razie potrzeby można polać kwaśną śmietaną i posypać ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 23 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g