Wertunowie - omlet z mięsem mielonym
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
mówię tutaj o przygotowaniu tylko jednej porcji, a ty już skupiasz się na ilości. Jedna porcja wymaga jednego jajka.
do mięsa mielonego dodaj paprykę, cebulę w proszku (lub smażoną cebulę), pieprz, sól.
zwijamy piłkę z mięsa mielonego, ugniatamy w naleśnik, kładziemy na talerzu. Wlej ubite jajko na wierzch i obróć naleśnik, aby jajko wpadło pod niego.
rozgrzej patelnię z Rast.olej, wlej do niego jajko, opuść naleśnik z talerza na środek. Przykryj patelnię pokrywką i usmaż Nasz Naleśnik mięsny po obu stronach.
po lekko ostudzić i ostrożnie złożyć.
smacznego!
do mięsa mielonego dodaj paprykę, cebulę w proszku (lub smażoną cebulę), pieprz, sól.
zwijamy piłkę z mięsa mielonego, ugniatamy w naleśnik, kładziemy na talerzu. Wlej ubite jajko na wierzch i obróć naleśnik, aby jajko wpadło pod niego.
rozgrzej patelnię z Rast.olej, wlej do niego jajko, opuść naleśnik z talerza na środek. Przykryj patelnię pokrywką i usmaż Nasz Naleśnik mięsny po obu stronach.
po lekko ostudzić i ostrożnie złożyć.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g