Aksamitne naleśniki z mięsem mielonym i grzybami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka w pianę, wlej mleko (szklankę), dodaj cukier i sól. Dodaj mąkę i wymieszaj.
wlej resztę mleka, dodaj również masło.
na gorącej patelni pieczemy naleśniki po obu stronach.
gotowanie mięsa mielonego. Aby to zrobić, usmaż go na maśle. Osobno smażyć cebulę z grzybami.
następnie zmiel to wszystko w blenderze, pieprz i sól.
na krawędzi naleśnika kładziemy nadzienie, a następnie zwijamy naleśnik w rolkę.
naleśniki z mięsem mielonym są gotowe!
wlej resztę mleka, dodaj również masło.
na gorącej patelni pieczemy naleśniki po obu stronach.
gotowanie mięsa mielonego. Aby to zrobić, usmaż go na maśle. Osobno smażyć cebulę z grzybami.
następnie zmiel to wszystko w blenderze, pieprz i sól.
na krawędzi naleśnika kładziemy nadzienie, a następnie zwijamy naleśnik w rolkę.
naleśniki z mięsem mielonym są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g