naleśniki z makiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanie naleśników według tego przepisu -
cienkie naleśniki
.
wlać mak wrzącą wodą i nalegać na 15 minut. Po dokładnym zmieleniu.
obrane jabłka kroimy w kostkę.
rozpuść masło na patelni, włóż cukier, podgrzej, aż się rozpuści.
rozłóż jabłka, Duś je do miękkości. Kładziemy mak, wyciskamy sok z cytryny, robimy karmel.
więc nadzienie jest gotowe. Teraz robimy pastę.
ubij śmietanę z cukrem, dodaj ją do twarogu, wymieszaj wszystko.
smarujemy naleśniki makiem, rozprowadzamy nadzienie na wierzchu, zwijamy naleśniki w rolkę, a następnie delektujemy się ich smakiem.
wlać mak wrzącą wodą i nalegać na 15 minut. Po dokładnym zmieleniu.
obrane jabłka kroimy w kostkę.
rozpuść masło na patelni, włóż cukier, podgrzej, aż się rozpuści.
rozłóż jabłka, Duś je do miękkości. Kładziemy mak, wyciskamy sok z cytryny, robimy karmel.
więc nadzienie jest gotowe. Teraz robimy pastę.
ubij śmietanę z cukrem, dodaj ją do twarogu, wymieszaj wszystko.
smarujemy naleśniki makiem, rozprowadzamy nadzienie na wierzchu, zwijamy naleśniki w rolkę, a następnie delektujemy się ich smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g